Presentatie Jaarboek 2017

Presentatie Jaarboek 2017: eerste exemplaar voor Loes Stokkelaar

Eerste exemplaar Jaarboek Heemkunde voor Loes Stokkelaar

Jaarboek 2017Het eerste exemplaar van het jaarboekje van de Vereniging Heemkunde en omgeving is door voorzitter Nettie Aarnink overhandigd aan Loes Stokkelaar.

Wij hanteren twee belangrijke criteria om aan een persoon jaarlijks dit eerste exemplaar uit te reiken. Hij of zij heeft zich enorm ingezet voor de Heemkunde en daarnaast voor het Heem van Ootmarsum en haar prachtige omgeving. Loes is altijd betrokken geweest bij onze vereniging. Wij hebben haar ervaren als een bijzonder persoon, die altijd klaarstond, zich betrokken en nieuwsgierig toonde. Jij wilde Ootmarsum nog mooier maken, een goodlooking woman met een ontwapenende glimlach“ somt Nettie Aarnink de redenen op om aan Loes Stokkelaar het eerste exemplaar te overhandigen.

Je was er eigenlijk altijd en jouw aanwezigheid zorgde voor een goed gevoel. Met het overhandigen van dit eerste exemplaar van ons Jaarboek willen we je dan ook danken voor je welgemeende en oprechte belangstelling voor de Heemkunde en Ootmarsum.”

Loes Stokkelaar

De voormalig wethouder liet weten erg verheugd te zijn dat haar de eer te beurt was gevallen.

Dit doet me heel erg goed en ik ben er trots op om dit eerste exemplaar in ontvangst te mogen nemen. Na mijn vertrek als wethouder heb ik meerdere uitnodigingen ontvangen van mensen en organisaties waar ik veel mee te maken kreeg. Ik moet zeggen dat Ootmarsum voelt als een warm bad. Dat geldt ook voor deze Heemkunde vereniging, die nog steeds groeit en bloeit. Dat heeft alles te maken met het enthousiasme van de vrijwilligers en dat heeft me altijd geraakt hoe de saamhorigheid in Ootmarsum is.

Bij verschillende verhalen in dit Jaarboek ben ik betrokken geweest. Dat karwei had ik graag willen afmaken, maar ik heb uiteindelijk zelf die keuze gemaakt en daar wil ik dan ook niet bij stilstaan. Deze vereniging is een mooi voorbeeld van hoe het in dit stadje werkt. Ik kan zo een aantal andere voorbeelden opnoemen, die op dezelfde basis hun hart tonen voor Ootmarsum en daar heb ik me altijd bijzonder in thuis gevoeld” laat een openhartige Loes Stokkelaar weten.

Presentatie

Gedicht Marion oude ElberinkDe overhandiging bleek een bijzonder moment tijdens een bijzondere avond bij hotel van der Maas. In een volle zaal gaf Marlou Raatgerink een inkijkje in het gevarieerde Jaarboek 2017. Na de prachtige uiteenzetting van Marlou Raatgerink over de inhoud van het boekje werd het eerste exemplaar uitgereikt aan Loes Stokkelaar. Tevens kreeg stadsdichter Marian Oude Elberink nog de gelegenheid om haar winnende gedicht voor te dragen en na de pauze bracht ze een nieuw gedicht met als titel ‘Wintertijd’.

Betske

Hans VoorpostelHans Voorpostel bracht vervolgens een eigen geschreven voordracht ‘Betske’ en dat werd de afsluiter van een zeer geslaagde avond van de Heemkunde, waarin het Jaarboek, door voorzitter Nettie Aarnink betiteld als het bindmiddel van de vereniging, werd gepresenteerd.

Ook genoemd moeten zeker worden Jan Raatgerink en Mrieke Peters, die voor de vormgeving en opmaak zorgden. Het boekje staat vol met prachtige foto’s en dat is te danken aan allerlei personen, die gevoel hebben om de meest mooie plaatjes te kunnen schieten. De omslagfoto, geschoten door Harry Wolbers, is daar een treffend voorbeeld van.

Lees het hele verslag van deze avond hier in In & om Ootmarsum.

Bezorging

Donateurs en sponsors ontvangen het Jaarboek thuis. Andere geïnteresseerden kunnen het Jaarboek 2017 kopen voor de prijs van €9,50 bij Brummelhuis. Meer informatie is te vinden op de website www.heemkunde-ootmarsum.nl .

Redaktie Jaarboekje

Presentatie Jaarboek 2017