Werkgroep Archeologie assisteert bij vooronderzoek Dusinksweg

Eind januari hebben enkele leden van de werkgroep Archeologie assistentie verleend bij het archeologisch vooronderzoek aan de Dusinksweg.

Dit onderzoek werd uitgevoerd door de archeologen Hans oude Rengerink en Thomas Spitzer van Laagland Archeologie. Vanaf de 5-sprong tot aan de Denekamperstraat werden er meerdere proefsleuven gegraven.

Vooral de sleuven aan de kant van de Denekamperstraat gaven een aantal interessante sporen bloot, waaronder vermoedelijk een deel van de gracht  van het eeuwenoude erf Dusink.

Voor de leden van de werkgroep, en ook voor de hond van Hans was dit uiteraard een mooie gelegenheid om weer eens een onderzoek van dichtbij mee te maken en de helpende hand te bieden met o.a het inmeten van de grondsporen en metaaldetectie. Een mooie gesp uit de late 18e eeuw zag het daglicht weer!

Werkgroep Archeologie assisteert bij vooronderzoek Dusinksweg