Werkgroepenavond 2017

nov 27
Werkgroepenavond 2017. Nadere informatie volgt.
Filmavond 2014: Twentse Damast- Linnen en Katoenfabriek

Filmavond 2017

nov 16
Filmavond 2017. Thema van deze avond is: Bedrijvigheid in Ootmarsum. Er wordt o.a. een film vertoond van de Twentse Damast.
Donateursavond Heemkunde over horigheid in Twente

Horigheid in Twente

okt 26
Donateursavond Heemkunde over horigheid in Twente.Donateursavond Heemkunde over horigheid in TwenteOp 26 oktober 2017 is er de jaarlijkse donateursavond van de Vereniging Heemkunde Ootmarsum en omgeving. René Rorink, advocaat en onderzoeker van de Twentse horigheid, zal de aanwezigen meenemen in de wereld van de horigheid aan de hand van pakkende voorbeelden uit onze omgeving.

Donateursavond 2017

okt 26
Donateursavond 2017. Nadere informatie volgt
Vogels tellen in Ottershagen

sep 29
Elk najaar tellen vogelaars in Europa de trekvogels. Het is een ongekend fenomeen, want in deze tijd van het jaar verplaatsen miljoenen vogels zich. Het overgrote deel kiest een zuidelijke richting en overwintert in landen als Spanje, Frankrijk, Italië en in delen van het werelddeel Afrika.
Nacht van de Nachtegaal

Nacht van de Nachtegaal 2017

mei 08
Onze Vogelwerkgroep stapt deze avond weer op de fiets om tijdens de Nacht van de Nachtegaal 2017 Nederlands beste zangvogel te beluisteren.
Heemkunde logo

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2017

mrt 27
Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2017. Hierbij nodigen wij u uit voor de Algemene Leden vergadering - de jaarvergadering - op 27 maart 2017 om 20.00 uur bij Hotel van der Maas, Grotestraat 7 te Ootmarsum.
Grutto

Lezing van Wim Wijering

mrt 27
Na afloop van de Jaarvergadering van Heemkunde Ootmarsum op maandag 27 maart 2017, is er om 21:00 uur een boeiende lezing van Wim Wijering. Deze lezing is ook voor niet-leden van de vereniging. De in Weerselo woonachtige Wim Wijering, één
Jaarboek 2017

Presentatie jaarboek 2017

jan 27
Op 28 januari wordt het jaarboek 2017 gepresenteerd aan de werkgroepleden. De inhoud is weer heel gevarieerd: stukjes over natuur, plaatselijke historie, folklore, genealogie en natuurlijk ontbreekt ’t Pröätke met een bekende Ootmarsummer niet.

Filmavond 2016

dec 14
De werkgroep foto- en filmarchief houdt zich o.a. bezig met het verzamelen en digitaliseren van filmmateriaal.De leden van de werkgroep gaan actief opzoek naar materiaal, maar ook worden films en video’s spontaan aangeboden. Familiefilms, films van evenementen of gebeurtenissen, maar ook films van bedrijven.