Plaats van de werkgroep Bibliotheek binnen de Heemkunde

BibliotheekDe Heemkunde Ootmarsum heeft in de loop van de jaren een omvangrijk en kostbaar boekenbestand opgebouwd. Daarmee is veel archiefmateriaal verkregen, dat te vinden is in de bibliotheek.

Er zijn abonnementen op diverse Heemkundige tijdschriften, waardoor het archief actueel blijft. Verder is er een uitgebreid knipselarchief, waarmee de historie van Ootmarsum wordt vastgelegd.

De bibliotheek werkgroep beheert dit bestand, waardoor de gebruiker op een adequate manier kennis kan nemen van alle facetten van het culturele en historische erfgoed van Ootmarsum. In de eerste plaats is de bibliotheek beschikbaar voor de werkgroepen binnen onze vereniging, maar vanzelfsprekend ook voor iedere andere geïnteresseerde. Toegankelijkheid staat daarbij voorop, waardoor iedereen hier kan vinden wat hij of zij zoekt.

Automatisering

Het boekenbestand is inmiddels volledig geautomatiseerd, waardoor wordt het zoeken tot een minimum beperkt. Daartoe zijn alle boeken en archiefstukken op titel, schrijver, plaats en jaar van uitgave en trefwoorden in een computerprogramma opgeslagen. In onze bibliotheek staat een computer, waarmee u de boeken kunt opzoeken.

Daarnaast vindt u ook een inhoudsopgave op deze website. Of u kunt zoeken op titels en auteur door hieronder uw zoek tekst in te voeren:

Uitleen van boeken

De Heemkunde Ootmarsum stelt alle boeken kosteloos ter beschikking aan haar leden en donateurs. Kostbare naslagwerken en archieven kunnen vanzelfsprekend alleen ter plekke geraadpleegd worden. Neem contact op met de werkgroep als u een bezoek wilt brengen aan de bibliotheek.

Vestiging

De bibliotheek is gevestigd in het Molenhuisje.

Misschien ziet u bij het opruimen van uw boekenkast historische of culturele boeken? Wellicht voor u overbodig, maar voor ons waardevol. Belt u even?

Werkgroep samenstelling:

Henk Geerdink