Fietsen naar Agelerbroek en Ottershagen

Fietsen naar Agelerbroek en OttershagenMet vroege vogels fietsen naar Agelerbroek en Ottershagen

De Vereniging Heemkunde Ootmarsum en omgeving organiseert elk voorjaar een lentefietstocht voor vroege vogels. Onder begeleiding van de drie Ootmarsumse natuurvorsers, de heren Jos Heerink (vogelwerkgroep heemkunde), Jaap Braad (Natuurmonumenten)en Chris van Benthem (Natuur en Milieu), is het elk voorjaar weer flink genieten van al wat groeit, bloeit en beweegt in het veld.

Een fietstocht waarvoor alle belangstellenden uit Ootmarsum en omstreken worden uitgenodigd. Op de vroege zondagochtend van 17 mei start de tocht om 6.00 uur precies bij het Molenhuisje aan de Smithuisstraat 2 in Ootmarsum alwaar we tegen 9.00 uur weer terug zijn.

Tijdens deze wonderschone en zinnenprikkelende tocht gaat u genieten van het Agelerbroek, het Ottershagen en enekele beekdalen. Voctor Westhoff, een natuurvorser van weleer schreef in 1940 het volgende over de paradijselijke omgeving van de moerasbeek de Wiemsel tussen het Voltherbroek, Agelerbroek en de Ottershagen:

“Het Agelerbroek watert af door de Voltherbeek en de Tilgterbeek, waarvan de laatste van zware houtwallen is voorzien, maar ten noorden van de straatweg Denekamp-Ootmarsum naakt door de weiden kronkelt en dan Hamburgerbeek heet, voor zij als Hollandergraven in Ottershagen terechtkomt. In de Kogelsmaten ten zuidwesten van Ottershagen ontspringen dan nog de Vlasbeek en de Wiemsel, die zich midden in het moeras met de Hollandergraven verenigen. Weinig tochten in Twente zijn zo mooi als degene die ons van het Ootmarsumse heuvelland naar Ottershagen voert”.

Van deelnemers wordt gevraagd mee te brengen: een fiets, een fles water, een verrekijker, stevig schoeisel, een redelijke conditie voor een tocht van ongeveer 15 kilometer en een goed humeur.

Noteert u alvast de datum 17 mei in uw agenda?

Fietsen naar Agelerbroek en Ottershagen