Nacht van de nachtegaal 2009

Nacht van de nachtegaal 2009Op maandag 18 mei a.s. vindt inmiddels voor het vijftiende achtereenvolgende jaar, de fietstocht plaats, welke in Ootmarsum naam heeft gekregen als “de nacht van de nachtegaal”.
De avond wordt georganiseerd door de jubilerende Vogelwerkgroep van de Vereniging Heemkunde Ootmarsum, in samenwerking met de Stichting Natuur en Milieu, waarvan een aantal leden nader zullen in gaan op de flora in en om Ootmarsum, alsmede de vele activiteiten die de Stichting uitvoert.

O.l.v. enkele leden van de Vogelwerkgroep zal een fietstocht worden gemaakt van enkele uren, welke de deelnemers door de prachtige omgeving langs enkele weidevogelgebieden voert, om vervolgens bij invallende schemering vol spanning te hopen op het kunnen beluisteren van de bijzonder fascinerende klanken van nachtegalen. En…. enkele leden van de vogelwerkgroep weten het zeker: hij is er weer dit jaar !

Ook al is de nachtegaal in populatie de laatste jaren in Twente sterk afgenomen, des te leuker is het dat de leefomgeving voor deze fantastische zanger dicht bij huis nog steeds aanwezig is.

De fietstocht is elk jaar weer zeer de moeite waard en… de waarnemingen onderweg zijn altijd weer verrassend.

Kortom: een bijzondere avond waaraan iedereen gratis kan deelnemen.

Vertrek: om 20.00 uur vanaf het Appellaantje te Ootmarsum per fiets.

Nacht van de nachtegaal 2009