Fietsen van berg naar beekdal

Fietsen van berg naar beekdalDe vereniging heemkunde Ootmarsum en omgeving organiseert elk voorjaar een lentefietstocht voor vroege vogels. Onder begeleiding van de drie Ootmarsumse natuurvorsers, de heren Jos Heerink (vogelwerkgroep heemkunde), Jaap Braad (Natuurmonumenten) en Chris van Benthem (Natuur en Milieu), is het elk voorjaar weer flink genieten van al wat groeit, bloeit en beweegt in het veld.

Op de vroege zondagochtend van 25 april 2010 start de fietstocht om 7.00 uur precies bij het Molenhuisje aan de Smithuisstraat 2 in Ootmarsum alwaar we tegen 10.00 uur weer terug zijn. Allen die belangstelling kunnen gratis deelnemen.

Tijdens deze wonderschone en zinnenprikkelende tocht gaat u genieten van het nieuwe uitzicht vanaf de Kuiperberg, de talrijke vogels in het Ottershagen en de vroege flora in enkele beekdalen. Of zoals Victor Westhoff, een natuurvorser van weleer ooit schreef in 1940: “Weinig tochten in Twente zijn zo mooi als degene die ons van het Ootmarsumse heuvelland naar Ottershagen voert”.

Van deelnemers wordt gevraagd mee te brengen: een fiets, een fles water, een verrekijker, stevig schoeisel, een redelijke conditie voor een tocht van ongeveer 15 kilometer en een goed humeur.

We zien u graag op 25 april om 7.00 uur bij het molenhuisje in Ootmarsum?

Fietsen van berg naar beekdal