De nacht van de nachtegaal 2010

De nacht van de nachtegaal 2010Maandag 10 mei a.s. is het weer zover!

In samenwerking met de Stichting Natuur en Milieu organiseert de Vogelwerkgroep van de Vereniging Heemkunde Ootmarsum inmiddels voor de 16e keer de jaarlijkse fietstocht op zoek naar de nachtegaal.

Waar in het verleden zijn prachtige zang veelvuldig kon worden gehoord en werd afgewisseld door het gezang van de wielewaal en de koekoek, tijdens de tocht door Agelo, en langs het Kanaal Almelo-Nordhorn, lijkt het steeds meer een bijzonderheid te worden in deze omgeving.

Het is echter elk jaar opnieuw een verrassing: de diversiteit van vogels afgewisseld met de schoonheid van de natuur en de bijzondere waarnemingen onderweg.

Enkele leden van de Vogelwerkgroep en de Stichting Natuur en Milieu zullen wederom veel informatie geven over alles wat er te zien en te horen is onderweg.

I.v.m. het 25-jarig bestaan van de Vogelwerkgroep in 2009 vindt allereerst de presentatie en uitreiking van een prachtig boekje plaats, waarin naast de vele wetenswaardigheden en prachtige foto’s, de twee fietsroutes zijn beschreven die door de natuurgebieden leiden waar de nachtegaal zich hopelijk nog laat horen.

Kortom: een prachtige avond voor elke natuurliefhebber en…gratis.
Om 19.00 uur is dit jaar de samenkomst aan het Appellaantje te Ootmarsum.
En nu maar hopen op: mooi weer en….de veelzijdige klanken van de nachtegaal.

De nacht van de nachtegaal 2010