Bernard Voorpostel (de Heweboer)

Bernard Voorpostel (de Heweboer)Bernard Voorpostel. Deze nostalgische foto stamt uit het jaar 1960 van de vorige eeuw. In die tijd werden er nog paarden gebruikt bij het boerenwerk op de akkers.

In de zomer van dat jaar is boer Bernard Voorpostel (de Heweboer) bezig met het ploegen van zijn roggeakker met behulp van paard en ploeg. De tractor was toen al wel geïntroduceerd in de landbouw, maar trekpaarden werden toen ook nog veel gebruikt bij het boerenwerk. Op de achtergrond heeft u een mooi uitzicht op Ootmarsum, met rechts van de molen de zagerij en woonhuis annex café en winkel van de familie Oude Hengel.

De silo links van de molen stond er toen in 1960 nog niet. Silo, zagerij, woonhuis etc. zijn verleden jaar gesloopt om plaats te maken voor een aantal woningen en villa’s.

De windmolen is volledig gerestaureerd. Dat was dan ook hoognodig, daar deze in kennelijke staat van verval verkeerde.

De bedding van de molenbeek op hetzelfde terrein wordt verbreed om deze meer ruimte te geven bij wateroverlast en natuurlijk ook om de natuur meer kans te geven.

  • Geplaatst in Dinkelland Visie 2011, week 39.
  • Mocht u aanvullingen op bovenstaande beschrijving weten of foutieve informatie herkennen, stuur ons dan de juiste info via dit speciale formulier.
Bernard Voorpostel (de Heweboer)