Hennie Aarnink 1980

Hennie Aarnink 1980Hennie Aarnink op Paaszaterdag 1980. Op deze foto staat de vrachtboer centraal en wel Hennie Aarnink, ofwel, Veek`n Hennie, geboren op Erve Vinke op 7 oktober 1914. Hij woonde hier op de boerderij tot zijn overlijden op oudejaarsdag 1982.

Hij was van oudsher samen met Toon Eertman (van Stoavermans Dieks) en Gait Oude Vrielink (Batsboer) een van de 3 vrachtboeren die tot in de jaren `80 van de vorige eeuw het paashout voor het paasvuur binnenhaalden.

Op de foto v.l.n.r. achter Hennie, net niet zichtbaar Gerard Quaink, Hennie Aarnink, Ronald Arens, Jeroen Aarnink zoon van Hennie en broer van huidige vrachtboer Alphons Aarnink) en Toon Eertman jr.

Zo te zien is Hennie bezig het kopstuk te repareren met een stuk strotouw. Hennie stond er om bekend dat hij zijn paardentuig “perfect” in orde had. Omdat hij vaak niet meer wist waar hij de spullen het jaar ervoor gelaten had, was hij meestal net iets later dan klokslag 1 uur op de Markt.

Volgens zijn bidprentje was Hennie een man van weinig woorden. Hij wikte en woog en meestal bleef het een raadsel wat er in hem omging. Hij was zacht van aard en maakte graag een grapje. Al met al een markante vrachtboer en rasechte Ootmarsummer.

  • Geplaatst in Dinkelland Visie 2012, week 14.
  • Mocht u aanvullingen op bovenstaande beschrijving weten of foutieve informatie herkennen, stuur ons dan de juiste info via dit speciale formulier.
Hennie Aarnink 1980