Nacht van de nachtegaal 2012

Nacht van de nachtegaal 2012Nacht van de nachtegaal 2012. Het is al weer zover! In samenwerking met de Stichting Natuur en Milieu organiseert de Vogelwerkgroep van de Vereniging Heemkunde Ootmarsum inmiddels voor de 18e keer de jaarlijkse fietstocht op zoek naar de nachtegaal.

Waar in het verleden zijn prachtige gezang veelvuldig kon worden gehoord en werd afgewisseld door de tonen van de wielewaal en de koekoek, tijdens de jaarlijkse fietstocht door Agelo, en langs het Kanaal Almelo-Nordhorn, is het de laatste jaren nodig geweest om de routes enigszins aan te passen, waarbij zelfs een route over het Duitse grensgebied tot de mogelijkheden behoort.
Toch lukt het nog bijna elk jaar om de fascinerende klanken van nachtegalen te beluisteren tijdens de tocht, die de deelnemers dit jaar ook langs de pas geopende vogelkijkhut aan de Ottershagen leidt.

De diversiteit van vogels afgewisseld met de schoonheid van de natuur en de bijzondere waarnemingen onderweg, zorgen vast en zeker weer voor een bijzondere avond.

Enkele leden van de Vogelwerkgroep en de Stichting Natuur en Milieu zullen wederom veel informatie geven over alles wat er te zien en te horen is onderweg.

Kortom: een prachtige avond voor elke natuurliefhebber en … gratis.
Vertrek per fiets: om 19.00 uur vanaf het Appellaantje te Ootmarsum.
En dan maar hopen op: mooi weer en …. de veelzijdige klanken van menige nachtegaal.

Nacht van de nachtegaal 2012