Kleurrijk Ootmarsum 1950-1985

De Fotowerkgroep heeft een prachtig fotoboek samengesteld getiteld Kleurrijk Ootmarsum 1950-1985 met uitsluitend kleurenfoto’s van Ootmarsum uit de periode van 1950 tot 1985. Dit 96 pagina’s tellende werkstuk is een heerlijk nostalgisch bladerboek geworden.

Kleurrijk Ootmarsum 1950-1985Toen de werkgroep foto- en filmarchief van de Vereniging Heemkunde Ootmarsum en Omstreken door boekwinkel/uitgeverij Heinink gevraagd werd een boek samen te stellen getiteld “Kleurrijk Ootmarsum” gingen we deze uitdaging graag aan. De opdracht was kleurenopnames van Ootmarsum tussen 1950 en 1985 te gebruiken.

In 1994 is de werkgroep foto- en filmarchief opgericht en zijn de foto’s en dia’s in een archief verzameld. Op deze manier hebben we een grote beeldbank opgebouwd. In de periode 1950-1985 is Ootmarsum sterk veranderd, maar het stratenpatroon van de stad is nog vrijwel hetzelfde als door Jacob van Deventer in 1560 vastgelegd.

Ootmarsum heeft zich in deze periode ontwikkeld tot een toeristisch stadje. De smalle straatjes en de oude gebouwen zijn erg sfeervol, maar ook de oude gebruiken en tradities worden door de toeristen gewaardeerd.

Kleurrijk Ootmarsum slaat daarom niet alleen op de oude gebouwen en straatjes, maar ook op de activiteiten, die nog steeds binnen het stadje plaatsvinden. Kleurrijke activiteiten in de echte zin van het woord en in de beleving door de mensen.

De kermis, het carnaval, de paasgebruiken en de tradities rondom de jaarwisseling zijn allemaal activiteiten, waaraan door een groot deel van de Ootmarsumse bevolking wordt deelgenomen.
Daarom vonden wij dat beide aspecten in deze uitgave vertegenwoordigd zouden moeten zijn.

De foto’s die we geselecteerd hebben moesten het kleurrijke karakter van Ootmarsum weergeven.
We hebben een keuze moeten maken uit het vele beschikbare materiaal. Hopelijk kunt u van onze keuzes genieten.

Onze hartelijke dank gaat uit naar iedereen die heeft bijgedragen aan Kleurrijk Ootmarsum.

Jan Raatgerink
Namens de werkgroep Foto- en Filmarchief Vereniging Heemkunde Ootmarsum e.o.


Het boek is vanaf 26 mei 2012 verkrijgbaar voor € 24,95 bij de volgende Ootmarsumse verkooppunten:

  • Aan de balie van de nieuwe entree van het Openluchtmuseum, Smithuisstraat 2.
  • Boekhandel Jos Brummelhuis, Grotestraat 15.
  • VVV Ootmarsum, Markt 9.
  • Albert Heijn, Denekamperstraat 5A.

U kunt het boek Kleurrijk Ootmarsum 1950-1985 ook bestellen via het bestelformulier en het u laten toesturen. Er komen dan echter wel € 5,00 verzendkosten bij.

 

Kleurrijk Ootmarsum krantenknipsel

Kleurrijk Ootmarsum 1950-1985