Uitzicht Kuiperberg Ootmarsum

Uitzicht Kuiperberg Ootmarsum 50-er jarenUitzicht Kuiperberg Ootmarsum. Zoals het ooit eens was en weer zou moeten worden…

Deze foto is gemaakt begin jaren ’50, of misschien nog wel eerder. Een overbekend gezicht op Ootmarsum. Je ziet nog geen tennis- en midgetgolfbanen. Maar rogge “Esche Wied “.
Dit gebied is nu volop in ontwikkeling. Op initiatief van de Heemkunde Ootmarsum is de Oriënteertafel gerestaureerd en er is een prachtig monument ter ere van Willem Wilmink geplaatst. De tennisbanen en de midgetgolfbaan zijn reeds verdwenen. Deze maken plaats voor een landhuis.

De flank van de Kuiperberg waar de oriënteertafel staat wordt van oorsprong aangeduid als ’n Kotten. Het begint globaal aan de Gliphak en loopt door tot de watertoren en de oriënteertafel en in de richting van de Ageleres. Grote delen van dit gebied waren vroeger, net als de Stobbenkamp, eigendom van de Commanderie.

“Met het oog op het uitzicht..” is het project, gestart door de Heemkunde Ootmarsum, dat nu volop in ontwikkeling is bij de gemeente Dinkelland. Een onderdeel van het project is de beekloop van de Molenbeek aan te passen. Ook wordt de bronkop van de Molenbeek weer bloot gelegd.

Wanneer deze foto is gemaakt is ons niet exact bekend misschien kunt u ons daarbij helpen. De huizen verscholen in het groen geven wellicht een aanknopingspunt.

  • Geplaatst in Dinkelland Visie 2012, week 33.
  • Mocht u aanvullingen op bovenstaande beschrijving weten of foutieve informatie herkennen, stuur ons dan de juiste info via dit speciale formulier.
Er zijn adressen aanwezig in de Wie Woonde Waar database waar foto's staan die gerelateerd zijn aan deze pagina:

Almelosestraat OT
Uitzicht Kuiperberg Ootmarsum