Euro Birdwatch 2012

KraanvogelsTel mee met de vogelwerkgroep Ootmarsum aan de Kerspelweg
Grote zilverreigers OttershagenDeelname Vogelwerkgroep Ootmarsum aan Euro Birdwatch 2012.

De Vogelwerkgroep Ootmarsum neemt ook in 2012 weer deel aan de Euro Birdwatch 2012. De groep is één van de honderd, die aan deze teldag hun medewerking verleent. Naast de honderd vogelwerkgroepen in Nederland doen ook 37 andere landen mee. Deze teldag geeft een prachtig beeld hoe de trekvogels zich bewegen. Ook is het van belang om de aantallen te weten, zodat gegevens over de soorten vogels actueel blijven.

De Vogelwerkgroep Ootmarsum houdt deze teldag in nauwe samenwerking met de Stichting Natuur en Milieu. Hun locatie is de Kerspelweg in het bijzondere natuurgebied Ottershagen. Deze locatie is een unieke plek, omdat hier altijd veel trekvogels worden gezien en de diversiteit het grootst is. Daarnaast wil de VWG Ootmarsum een groot publiek aanspreken om eens een keer mee te tellen. “Op deze dag geven we ook uitleg over het gebied Ottershagen in relatie met de trekvogels. We willen graag de gelegenheid geven om een stukje vogelkennis met elkaar te delen. Dit jaar hebben we een verloting in ons programma opgenomen, waarbij het publiek een ‘Online Vogelcursus’ kan winnen. We hebben trouwens meerdere vogelcursussen in de verloting,”’ vertelt Robert Westerhof.

De teldag is op zaterdag 6 oktober. De leden van de Vogelwerkgroep staan bij de vogelkijkhut aan de Kerspelweg tussen 7.00 uur en 16.00 uur. Jong en oud is welkom en het is aan te raden om een verrekijker mee te nemen. Verder worden belangstellenden in de gelegenheid gesteld om met behulp van telescopen de vele vogelsoorten goed te kunnen observeren. Daarnaast zal men versteld staan van de kennis van de leden van de Vogelwerkgroep, die getraind zijn in het herkennen van de vogels. Waar een leek nog niets hoort of ziet heeft een vogelkenner al zijn antennes uitstaan en weet men precies wat er overtrekt en in welke hoeveelheden. Deze vogelteldag is dus een prachtige gelegenheid om kennis te maken met de vogelwereld en met de leden van de Vogel Werkgroep Ootmarsum. Het zijn kenners en vooral liefhebbers, die één zijn met de natuur. Mensen, die geïnteresseerd zijn, zullen versteld staan van de fascinerende wereld van vogels, die gevormd wordt door trekvogels in alle maten, kleuren en soorten. Zaterdag 6 oktober is iedereen van harte welkom aan de Kerspelweg in het natuurgebied Ottershagen.

RietganskraanvogelDe foto’s zijn van Robert Westerhof, lid van de Vogelwerkgroep Ootmarsum

Euro Birdwatch 2012