Filmavond 2013

Vertoning van oude filmfragmenten uit Ootmarsum.

Filmavond 2013Op woensdagavond 10 april 2013 zal de werkgroep Foto- en Filmarchief van de Heemkunde Ootmarsum oude filmfragmenten uit de Ootmarsumse historie vertonen.

Locatie: Hotel van der Maas, Grotestraat 7 te Ootmarsum.
Aanvangstijd: 20.00 uur.

Het is voor het eerst, dat deze werkgroep filmbeelden uit hun (nu nog bescheiden) archief gaat vertonen. Zij doen dat onder de titel “Oatmössche ‘t joar roond” en zoals deze titel al aangeeft betreft het beelden uit Ootmarsum vanaf januari tot en met december.

De filmfragmenten zijn afkomstig uit verschillende bronnen en ook uit verschillende jaren. Zeer oude en wat meer recentere beelden wisselen elkaar af, maar één rode draad blijft daarbij overeind: de filmbeelden tonen gebeurtenissen, zoals die in Ootmarsum gedurende één jaar volgordelijk aan de orde zijn geweest.

Begonnen wordt natuurlijk met de nieuwjaarsborrel en via onderwerpen als palmpasen, vlöggeln, paasvuur, siepelmarkten, rogge oogsten, kunstmarkt, koale karmis, sinterklaas, en de kerstmarkt komen we uiteindelijk bij de nachtwacht en oudejaarsavond.

De filmfragmenten zijn tot een circa 80 minuten durende film samengesteld en is een eerste filmproject van de werkgroep. Kleur en zwart-wit, geluid en stomme film wisselen elkaar daarbij af. Het zullen voor veel Ootmarsummers herkenbare beelden zijn uit een evenzo herkenbaar verleden.

De toegang is gratis voor iedereen.

Er is inmiddels een verslag van deze avond.

Filmavond 2013