Canonkijker Ootmarsum

Canonkijker OotmarsumDe Heemkunde Ootmarsum presenteerde in 2010 als eerste in Twente een Canon. Vandaag werd de digitale versie, de Canonkijker Ootmarsum in gebruik genomen.

Nadat Harrie Hemmer namens Heemkunde in de Hofkamer op het Openlucht Museum de aanwezigen verwelkomde, werd de Ootmarsumse App door Wethouder Loes Stokkelaar, Jan Raatgerink en Martin van der Linden van de IJsselacademie in gebruik genomen. Aansluitend werd een digitale wandeling door Ootmarsum gemaakt.

De App maakt gebruik van Augmented Reality. Hierbij kijk je met de camerafunctie van je smart phone of tablet als het ware door een digitale bril naar Ootmarsum. Richt je smartphone of tablet op de omgeving en de App herkent automatisch de bezienswaardigheden en toont hierover informatie en beeldmateriaal. De informatie kan beluisterd worden en waar mogelijk kan een filmpje worden bekeken.

De App biedt eveneens de mogelijkheid je eigen stadswandeling uit te stippelen. De geïntegreerde routeplanner leidt je van bezienswaardigheid tot bezienswaardigheid, van Canonvenster tot Canonvenster.

De Canonkijker werkt zowel op Android als op Apple-apparaten. De applicatie is gratis te downloaden in de Google Play store of in de Apple App Store. Zoek op: Canonkijker.

Canonwandeling iPhone

Canonkijker Ootmarsum