Nacht van de nachtegaal 2013

NachtegaalZal de nachtegaal zijn geluid laten horen tijdens de Nacht van de Nachtegaal? Dat merken de deelnemers op maandag 13 mei. Dan start om 18:30 uur de fietstocht vanaf het Appellaantje in Ootmarsum.

In het verleden kon de zang van de nachtegaal veelvuldig worden gehoord, maar het lijkt steeds meer een zeldzaamheid te worden. Toch zijn er door de fervente vogelliefhebbers al weer de eerste nachtegalen gehoord en dat geeft hoop voor deze fietstocht en tegelijkertijd een stuk spanning of juist op deze avond van de 13e mei de zang van het kleine vogeltje te horen zal zijn.

In het verleden werd de zang van de nachtegaal afgewisseld met de klanken van de wielewaal en de roep van de koekoek, maar ook deze symfonie van geluiden wordt steeds zeldzamer.

Toch is de fietstocht door Agelo en langs het kanaal Almelo-Nordhorn elk jaar opnieuw een verrassing door de diversiteit van vogels in combinatie met de schoonheid van de natuur in de omgeving van Ootmarsum.

Onderweg worden de deelnemers geïnformeerd over alles wat er te horen en te zien is.

Meedoen is gratis.

Nacht van de nachtegaal 2013