Euro Birdwatch 2013

Euro Birdwatch 2013Vogelwerkgroep Ootmarsum telt mee

Euro Birdwatch 2013. De Vogelwerkgroep Ootmarsum telt mee tijdens de Euro Birdwatch op zaterdag 5 oktober. Tussen 7.00 uur ’s morgens en pakweg 14.00 uur ’s middags staan de leden van deze betrokken vogelliefhebbers aan de Kerspelweg in het prachtige natuurgebied Ottershagen. Het tellen gebeurt aan de Kerspelweg ter hoogte van de brug, die een paar honderd meter verder ligt dan de vogelkijkhut. Belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te nemen bij de activiteiten van de Vogelwerkgroep Ootmarsum, die valt onder de Vereniging Heemkunde Ootmarsum en omstreken. Er zijn verrekijkers en telescopen aanwezig om nog beter de trek van de vogels te kunnen observeren.

Vogeltelling

Tijdens de Euro Birdwatch op zaterdag 5 oktober worden in meer dan 30 landen in Europa (trek)vogels geteld. Vorig jaar deden in heel Europa zo’n 37.000 mensen mee en werden door hen in totaal bijna 6.000.000 vogels geteld! In Nederland hebben toen 108 vogelwerkgroepen deelgenomen, die samen 157 tellingen hebben georganiseerd en ruim 373.000 vogels noteerden (verspreid over 190 soorten).

De Ootmarsumse vogelliefhebbers zorgen al sinds jaar en dag voor belangrijke informatie omtrent de vogeltrek in het oosten van het land. Ottershagen is een bijzonder gebied waar ook vaak zeldzame trekvogels een weg zoeken naar het warme zuiden of in ieder geval de vorstgrens voor willen blijven. Leden van de Vogelvereniging staan belangstellenden graag te woord om niet alleen het belang van deze tellingen aan de orde te stellen, maar ook te leren kijken naar de vluchtbewegingen van de vogels, in alle soorten en maten, die over dit natuurgebied trekken of een rustplek zoeken in deze natuurrijke omgeving.

Euro Birdwatch 2013