Nationale Vogelweek 2014

Nationale Vogelweek 2014 : GruttoVogelwerkgroep actief in Nationale Vogelweek

Nationale Vogelweek 2014. Van 17 t/m 25 mei 2014 barst de Nationale Vogelweek los. Door het hele land zijn er gratis vogelexcursies en activiteiten. Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland organiseren de Vogelweek om zoveel mogelijk mensen te stimuleren er op uit te trekken en samen met kenners vogels te ontdekken.

Uiteraard zijn ook de enthousiaste leden van de Vogelwerkgroep van de Heemkunde Vereniging Ootmarsum actief in deze Vogelweek. Op donderdag 22 mei, tussen 18.00 uur en ongeveer 20.00 uur, staan ze met telescopen en verrekijkers bij de Vogelkijkhut in Otterhagen. Zij geven dan uitleg van wat er allemaal te zien is.

Het natuurgebied Ottershagen krijgt steeds meer (landelijke) bekendheid om zijn weidevogels, die op veel andere plaatsen geen gunstig broedgebied meer hebben. Momenteel is er naast de volwassen (weide)vogels ook veel jong grut te bewonderen.
Vogelkijkhut Ottershagen

Iedereen is donderdag 22 mei van harte welkom om deze vogelpracht met eigen ogen te zien en ook nog eens deskundig geïnformeerd te worden over de vogels en het natuurgebied Ottershagen. De Vogelkijkhut staat aan de Kerspelweg, een zijstraat van de Ottershagenweg.

Foto’s zijn van Robert Westerhof:

KievitsjongKuiken Grutto

Nationale Vogelweek 2014