PROGRAMMA:

07:30 uur: Vertrek bij Flynth bij de rotonde aan de Denekamperstraat

(i.v.m. het programma moeten we ook echt om 07:30 uur vertrekken)

09:00 uur: Ontvangst op Landgoed De Haere bij Olst.

Excursie Flevopolder leden en donateursIn de Culture Club drinken we koffie/thee met iets lekkers.
Hier krijgen we een presentatie van de IJssellinie. Dit betreft een verdedigingswerk uit de Koude Oorlog. De bedoeling was om met dit uitgestrekte inundatiegebied tussen Nijmegen en Kampen de vijand tegen te houden. Een indrukwekkend waterbouwkundig en militair project, dat tot 1990 streng geheim gehouden werd.

Na de inleiding gaan we onder begeleiding het veld in om de commandobunker, het inlaatwerk en de hospitaalbunker te bekijken. De wandeling van 1½ km. door het bosgebied en het betreden van de bunkers vraagt van de deelnemers dat men redelijk goed ter been moet zijn.

10:45 uur: Vertrek naar de Flevopolder.

In verband met de tijd wordt tijdens de rit de lunch gebruikt.

12:15 uur: Ontvangst bij het Infocentrum van Natuurpark Flevoland bij Lelystad.

Excursie Flevopolder leden en donateursHier worden we opgewacht door natuurgidsen van het Flevolandschap, die ons dit unieke natuurpark laten zien.

Met een boot en een truck gaan we in twee groepen het gebied in. Dit natuurgebied wordt wel de buitentuin van Artis genoemd.

Met specifieke fokprogramma’s worden met uitsterven bedreigde diersoorten hier weer versterkt.
Het wordt aanbevolen om voor dit excursie-onderdeel een verrekijker mee te nemen en afhankelijk van de weersverwachting eventueel ook een paraplu.

14:15 uur: Vertrek naar Zwolle.

15:00 uur: Bezoek aan de Hanzestad Zwolle.

Excursie Flevopolder leden en donateurs

Hier kunt u ruim twee uur op eigen gelegenheid de stad in.
Suggesties: Museum De Fundatie, Basiliek van Onze Lieve Vrouwe Tenhemelopneming, De Peperbus, Boekhandel Waanders in de Broerenkerk, hapje of drankje bij de Librije, rondvaart door de grachten, winkelen in de Diezerstraat en/of lekker een terrasje pikken.

17:30 uur: Vertrek uit Zwolle en om 18:45 uur weer terug in Ootmarsum.

De kosten voor deze interessante excursie komen neer op € 37,50 p.p. (inclusief lunch).

Graag zo spoedig mogelijk opgeven bij:

• Maria Hunder, mariahunder@live.nl, tel. 0541-292924
  • Gerard Hassink, gjahassink@hotmail.com, tel. 0541-292687
  • Harrie Hemmer, harrie.hemmer@ziggo.nl, tel. 0541-291718

….. Vol is Vol ….
S.v.p. meebrengen: gepast schoeisel, verrekijker, paraplu en een goed humeur.