Filmavond 2014

Filmavond 2014: Twentse Damast- Linnen en KatoenfabriekFilmavond 2014. Op donderdagavond 27 november 2014 zal de werkgroep Foto- en Filmarchief van de Heemkunde Ootmarsum historisch filmmateriaal vertonen.

Locatie: Gasterij “De Weemhof” te Ootmarsum
Aanvangstijd: 20:00 uur.

Het is de werkgroep ook dit jaar weer gelukt om uit hun nog bescheiden filmarchief een avondvullend programma samen te stellen. Het is een gevarieerde verzameling van films en filmfragmenten uit Ootmarsum en de nabije omgeving en kreeg de toepasselijke titel “Oatmöske, van alles wat”.

Voor de pauze kijken we naar “Twente Toen”, een half uur durende film uit 1997 met oude zwart/witbeelden uit het Historisch Filmarchief van RTV-Oost met commentaar van Anne van der Meiden. Aansluitend enkele kolderieke “Polygoonfimpjes” gemaakt ter introductie van de zittingsavonden bij het 44-jarig Ootmarsumse Carnaval.

Na de pauze zien we een korte film van het Nationaal Landschap, Noordoost Twente, een documentaire van de NCRV uit een wat recenter verleden met veel raakvlakken aan de omgeving van Ootmarsum.
Tot slot nemen we nog een kijkje in de vroegere Ootmarsumse Damastfabriek via een promotiefilmpje uit eind jaren ’80 van de vorige eeuw.

Al met al een boeiende filmavond met “van alles en nog wat”, samengevoegd in totaal bijna 1 uur en 40 minuten filmbeelden.
De toegang is gratis voor iedereen.

Filmavond 2014