Excursie Wasserstadt Nordhorn

Helaas afgelast wegens te weinig belangstelling.

Excursie Wasserstadt Nordhorn voor leden en donateurs. Dit jaar gaan we naar de “Wasserstadt Nordhorn”.

We vertrekken om 08:00 uur bij Flynth, rotonde Denekamperstraat.
We maken een boottocht door de stad en krijgen een rondleiding met een gids.
Ook een bezoek aan het Augustijner Klooster staat op het programma, waar ook een maaltijd genuttigd wordt.

Nordhorn von Textilstadt bis Wasserstadt

Excursie Wasserstadt NordhornDe jaarlijkse excursie voor leden, donateurs en introducés, heeft dit jaar de Wasserstadt Nordhorn op het programma staan.

We beginnen met koffie in de Vechte Arkaden. Daarna maken we een boottocht door de stad en aansluitend een wandeling onder leiding van een gids. We ontdekken zo meer over deze naburige vroegere textielstad en haar schilderachtige centrum.

Voor een heerlijke maaltijd gaan we naar Kloster Frenswegen, een prachtig gerenoveerde en buitengewone ontmoetingsplaats. Dit voormalige Augustijner klooster werd in 1394 gesticht door Graaf Bernard 1 van Bentheim. Het is nu een geestelijk en sociaal centrum van oecumene en tolerantie.

Na de maaltijd volgt een rondleiding en zullen we de serene stilte en rust ervaren van de binnenplaats van de eeuwenoude kloostergebouwen.

In de middag bezoeken we de “Alte Weberei” voor een indruk van de vroeger voor Nordhorn zo belangrijke textielindustrie. Voormalige textielarbeiders demonstreren ‘live’ het gehele machinepark: zijdebewerking, het maken van een draad in de spinnerij en vervaardiging van weefstof.

Aansluitend is er voldoende gelegenheid voor het maken van een “Stadtbummel”.

De touringcar vertrekt om 08.30 uur vanaf Flynth aan de Denekamperstraat.
We zijn tegen 18.00 uur weer in Ootmarsum.
Deelname is mogelijk voor leden, donateurs en hun introducés.

Aanmelden vóór 10 september bij Harrie Hemmer:
E-mail: harrie.hemmer@hotmail.com of
Vol is vol!!!
De kosten, € 32,00 per persoon, s.v.p. overmaken op rekening IBANnr. NL67RABO 0140 1012 84 onder vermelding van “Excursie 2015”.

Programma Overzicht:

08.30 uur Vertrek bij Flynth, rotonde Denekamperstraat.
09.00 uur “Kaffee/Kuchen” in de Vechte Arkaden.
10.00 uur Vertrek rondvaart.
11.00 uur Vertrek stadswandeling.
12.15 uur Vertrek per bus Kloster Frenswegen.
12.30 uur Rondleiding/Maaltijd in de gewelvenkelder
14.00 uur Vertrek naar Nordhorn
14.15 uur Textielmuseum “Alte Weberei”
16.00 uur “Stadtbummel” op eigen gelegenheid.
17.30 uur Naar Ootmarsum vanaf Parkeerplaats Neumarkt tegenover VVV.

Excursie Wasserstadt Nordhorn