Euro Birdwatch 2015

Euro BirdWatch 2015

Vogelwerkgroep Ootmarsum actief tijdens Euro Birdwatch 2015

De leden van de Vogelwerkgroep Ootmarsum staan weer paraat met verrekijkers en telescopen om de vogelbewegingen in de lucht haarscherp te volgen. Het belooft, gelet op de weersvoorspellingen, een prachtige dag te worden en dus hebben de leden van de Vogelwerkgroep er alle vertrouwen in dat ze veel overtrekkende vogels kunnen observeren.

Tijdens deze Euro Birdwatch op zaterdag 3 oktober worden in bijna 40 landen in Europa (trek)vogels geteld. Vogelbescherming Nederland coördineert deze telling niet alleen in eigen land, maar ook voor heel Europa. Dit jaar wordt er op meer dan 175 telposten in ons land geteld. De duizenden vogelaars die in Nederland meedoen aan deze telling trekken al voor zonsopgang naar buiten, om zoveel mogelijk vogels te kunnen zien.

Telposten verspreid door het land

Zoals tijdens de meeste van de vorige edities, zal er ook dit jaar weer verspreid door het land worden geteld. Ieder deelnemende (vogel)werkgroep is daarbij vrij om zijn eigen telpost te bemannen, of om speciaal voor de gelegenheid een nieuwe telpost in te richten.

Verzamelen van de gegevens

Vogelbescherming Nederland verzamelt aan het eind van de dag de gegevens uit eigen land en ook de Europese resultaten. Deze laatste zullen op zondag 4 oktober worden gepubliceerd. De Nederlandse telgegevens worden verzameld via www.trektellen.nl.

Vogelwerkgroep Ootmarsum telt mee

Het tellen van trekvogels gebeurt door de Vogelwerkgroep Ootmarsum voor een groot gedeelte op de Kerspelweg. Pakweg 200 meter voorbij de Vogelkijkhut staan en zitten de leden met hun verrekijkers de lucht af te speuren naar (trek)vogels. Belangstellenden, die dat ook wel eens met eigen ogen willen bekijken, zijn op deze zaterdag 3 oktober van harte welkom aan de Kerspelweg en krijgen met alle plezier uitleg en informatie over de overvliegende vogels. Bij het krieken van de dag zijn ze aanwezig en zullen dat ook een groot gedeelte van deze zaterdag volhouden om te tellen en deze gegevens door te geven aan Vogelbescherming Nederland.

Euro Birdwatch 2015