Bendien, Salomon

Salomon Bendien

Salomon Bendien was het tweede kind uit een gezin van 9 kinderen. Hij kreeg een vakopleiding in diverse Duitse weverijen, waarna hij ging werken in de Twentsche Damast-, Linnen- en Katoenfabriek in Ootmarsum, waar zijn oudste broer Alfred directeur was. Hij heeft een poos bij zijn broer Alfred aan de Denekamperstraat te Ootmarsum ingewoond, voordat hij in 1890 weer naar Almelo vertrok. In de periode 1934-1938 was hij algemeen directeur van de fabriek. Later woonde hij met zijn vrouw aan de Corbetstraat 24 in Amsterdam.

Holocaustslachtoffer, evenals zijn vrouw Martha, broer Julius en neef Liebman Abraham, zoon van zijn oudste broer Alfred.

Zijn zus Jenny Mendel-Bendien overleed op 27-04-1945 in het burgerkamp Ziekenzorg/Boemikamp te Soerakata-Solo in Midden-Java.

Auschwitz Birkenau
Gedenkteken Auschwitz Birkenau
Bendien, Salomon