Filmavond 2016

Datum: woensdag 14 december 2016
Locatie: hotel van der Maas.
Aanvang: 20:00 uur.

Filmavond 2016Filmavond 2016. De werkgroep foto- en filmarchief houdt zich o.a. bezig met het verzamelen en digitaliseren van filmmateriaal.

De leden van de werkgroep gaan actief opzoek naar materiaal, maar ook worden films en video’s spontaan aangeboden. Familiefilms, films van evenementen of gebeurtenissen, maar ook films van bedrijven. Al dit materiaal gaat over Ootmarsum en zijn inwoners. Het zijn oude films die een opknapbeurt nodig hebben en ook materiaal van de laatste decennia.
Films van 20 jaar geleden zijn al historie. Ze geven het veranderende tijdsbeeld weer en behoren daarom tot het Culturele Erfgoed van Ootmarsum. Één van de doelstellingen van de Heemkunde Ootmarsum is het uitdragen van het Culturele Erfgoed.

Er worden deze avond films getoond uit het midden en het eind van de twintigste eeuw. Films over het huisslachten, over 50-jaar Bevrijding en over de evenementen Siepelmarkt en Kerstspel. We zien hoe gastvrij de Canadezen door Ootmarsum onthaald werden. We zien hoe vele vrijwilligers met veel plezier Ootmarsum promoten en we zien hoe vroeger op de boerderij geslacht werd.

Filmavond 2016