Brink ten, Maurits

• Geboren 27-11-1902 te Ootmarsum.
  • Overleden 15-03-1945 te Auschwitz, Polen.
  • Z.v. Alex ten Brink, slager, en Helena Hedeman.
  • Gehuwd met Roosje Zilverberg.

Maurits ten Brink

Maurits ten Brink werd geboren in de Schiltstraat 4 te Ootmarsum. Hij was koopman in galanterieën en had samen met zijn vrouw een dochter, Henriëtte Helena. Het gezin woonde aan de Hagengracht 10 te Almelo.

Hij kwam met zijn gezin in het concentratiekamp Auschwitz terecht. Zijn echtgenote en dochter zijn daar op 06-09-1944 omgebracht.

In februari 1945 werd het kamp door de Russen bevrijd. De nazi’s hebben voor die tijd de gevangenen proberen te verplaatsen naar andere kampen. Tijdens deze zogenaamde ‘dodenmarsen’ is Maurits ergens in Midden-Europa op 15-03-1945 overleden.

Holocaustslachtoffer, evenals zijn vrouw, dochter Henriette en zijn broer Lodewijk en zus Esthella met hun gezinnen. Zijn zoon Alex overleefde de oorlog.

Monument op de Joodse Begraafplaats te Almelo.

Brink ten, Maurits