Smit, Harm

• Geboren 08-04-1926 te Vlagtwedde.
  • Overleden 16-04-1945 te Ootmarsum.
  • Z.v. Aldert Smit, kruidenier, en Berendina Kenter.
  • Ongehuwd.

Harm Smit was kruidenier te Veelerveen bij Vlagtwedde. Hij is als vrijwilliger bij de B.S. aangetreden om ons land te helpen bevrijden en daarbij zwaar gewond geraakt. Hij overleed in het Canadees Militaire Hospitaal te Ootmarsum, 19 jaar oud.

Harm werd door leden van de B.S. met militaire eer begraven. Burgemeester Baron Schimmelpenninck van der Oye bedankte hem namens H.M. de Koningin: ‘voor de moed en de plichtsbetrachting, waarmee overledene het offer van zijn leven had gebracht voor de bevrijding van het Vaderland’. Hij stelde Harm Smit tot voorbeeld aan alle aanwezigen voor de moeilijke tijden, die nog kunnen komen.

Begraven: N.H. Begraafplaats te Ootmarsum, later bijgezet in Vriescheloo, rij 7 nr. 12.

Harm Smit graf
Graf Harm Smit