Schoolfoto Agelo eind jaren ’30

Schoolfoto Agelo eind jaren '30

Schoolfoto Agelo eind jaren ’30

Van de familie Lansink “Westenaogel” kregen we een prachtige schoolfoto die gemaakt werd net voor de oorlog. Alle schoolkinderen en 2 leerkrachten staan voor de oude school aan de Weerselosestraat tegenover het huidige café Groot Agelo. Hier werd van 1876 tot 1971 onderwijs gegeven. Op de foto staan maar liefst 5 kinderen van de familie Lansink en ook andere familienamen komen vaker dan één keer voor. Men had toen nog grote gezinnen en van leegloop van de school was nog geen sprake.

We zien op de foto 1e rij van links naar rechts:
Hennie Stevelink (“Wiegert”), Harrie Mensink (“Sten’k Harrie”), Bennie Loman (“Moskhoes”), Herman Nijmeijer, Theo Mentink, Herman Schröder (“Breuker”), Bennie Oude Luttikhuis (“Baas Bearnd”), Gait Olde Meule (“Dieka”), Eef Lansink (“Westenaogel”), ? Kamphuis (“Schot Jan”), Toon Oude Monnink (“Oldmunnik”) en Cisca Lohuis (“Loman”).
De 2e rij van links naar rechts:
Truus Bos (“Silles”), Nijmeijer, Annie Olde Klieverink (“Asman”), Annie Stevelink (“Ewwesboer”), Jan Tijhuis (“Wonneboer”), Gerard Scholten Linde (“Broam”), Willy? Mentink, Hennie Luttikhuis (“Holtwijck”), Gait Tijhuis (“Wonneboer”), Herman Lansink (“Westenaogel”), Henny Schröder (“Moathoes”), Frans Golbach, Martin Kniest, Annie Loman (“Fraansman”) en Marietje Olde Klieverink (“Asman”).
De 3e rij:
? Kamphuis (“Schot Jan”), Marietje Lansink (“Westenaogel”), Siny Oude Monnink (“Oldmunnik”), Marie Oude Luttikhuis (“Baas Bearnd”), Bennie Loman (“Fraansman”), Gerard Scholte Lubberink, Bernard Scholte Lubberink, Hennie Olde Klieverink (“Asman”), Bennie Schröder (“Moathoes”), Gerard Oude Monnink (“Oldmunnik”), Gerard Lansink (“Westenaogel”), Hennie Sanderink (“Joesboer”), Jozef Lohuis (“Loman”), Hennie Groeneveld, Rosa Scholten Linde (“Broam”) en ?Bos (“Silles”).
De 4e rij:
? Kamphuis (“Schot Jan”), Sientje Bruns (“Bosman”), Hennie Stevelink (“Ewwesboer”), Santje Olde Meule (“Dieka”), Annie Schröder (“Moathoes”), Lies Mentink?, Annie Lansink (“Westenaogel”), Santje Steggink (“Telgenkamp”), Truus Golbach, Annie Scholte Lubberink, Marie Scholten Linde (“Broam”), onbekend, Rikie Steggink (“Telgenkamp”) en juffrouw Jeanne Staverman.
De 5e rij:
meester Mentink, Marietje Schröder (“Breuker”), Suze Lohuis (“Loman”) en Marie Scholte Lubberink.

Fantastisch dat we bijna alle namen van de leerlingen op de foto hebben doorgekregen. Hier en daar ontbreekt een voornaam (er staat dan een vraagteken), maar met uw hulp komen we daar vast wel achter.


  • Geplaatst in Dinkelland Visie 2017, week 11.
  • Mocht u aanvullingen op bovenstaande beschrijving weten of foutieve informatie herkennen, stuur ons dan de juiste info via dit speciale formulier.
  • Deze foto is ook te vinden op de Beeldbank Ootmarsum.
Schoolfoto Agelo eind jaren ’30