Archeologisch onderzoek Hotel De la Poste afgerond

Na ruim 2 weken spitten in de oude grond onder het voormalig Hotel De la Poste zit het archeologisch onderzoek erop. Wat begon met het naar boven halen van wat glasresten, pijpenstelen etc. uit de 19e eeuw, eindigt met een mooi beeld van bewoning op dit perceel.

Archeologisch onderzoek Hotel De la Poste afgerond

Mede dankzij de volledige medewerking van eigenaar Harry oude Weernink kregen de archeologen Hans oude Rengerink en Thomas Spitzer van Laagland Archeologie ruimschoots de tijd om de verschillende lagen van bewoning in beeld te brengen. In het begin ondersteund door enkele leden van de werkgroep Archeologie.

We kijken terug op een zeer geslaagd onderzoek met interessante vondsten waaronder een eeuwenoud keien plaveisel en een kogelpot welke te dateren is tussen 1220 en 1300. De belangrijkste conclusie: Dit deel van de Marktstraat in Ootmarsum werd dus zeker al bewoond rond 1200!

Het rapport van dit onderzoek kunt u downloaden via deze link.

Een mooi verslag met foto’s is ook te lezen op de site van de Tubantia.

Archeologisch onderzoek Hotel De la Poste afgerond