Jeugdnatuurclub op safari in Wonderryck

Jeugdnatuurclub op safari in WonderryckVanmiddag is de Jeugdnatuurclub, 16 kinderen en 5 begeleiders, naar het museum Wonderryck in Denekamp geweest. De kinderen hebben deelgenomen aan een soort van Safari.

WonderryckDe jongens en meisjes van de Jeugdnatuurclub kregen een speurtocht door het museum met een safari-zoekkaart. Ze konden met een beetje speurwerk en met behulp van detail foto-aanwijzingen 13 bijzondere dieren in het museum vinden.

Wonderryck

De kinderen kregen in dit uur te zien hoe het landschap in Twente heel vroeger was ontstaan. Ook was het boeiend om te zien hoe meester Bernink dit museum heeft weten op te bouwen.

WonderryckIn het museum viel veel te beleven. Mooie wonderkamers met o.a.Twente bij nacht waarin de kerkuil vloog. Ook de vele fossielen en skeletten gaven een goed beeld van hoe de dieren er uit hebben gezien van ver voor onze jaartelling.

WonderryckNa de safari speurtocht kregen we nog een ontmoeting met Loesje de python.

Voor veel kinderen was dit toch wel een bijzonder hoogtepunt omdat ze voor het eerst in hun leven een heuse python mochten aaien en zelfs vasthouden!

WonderryckAls laatste mocht iedereen een steen uitkiezen en konden we daarna weer terug naar Ootmarsum.

Het was een prachtige middag die de kinderen zeker lang zal bijblijven. Met dank aan Loesje!

Wonderryck

Jeugdnatuurclub op safari in Wonderryck