Zoek een Ootmarsumer

Zoek een OotmarsumerDe afgelopen bijna 3 jaar is de werkgroep Genealogie druk bezig geweest om het archief van de Burgerlijke stand van de gemeente Ootmarsum te ontsluiten. Dit werk is in alle stilte uitgevoerd door de werkgroepleden Ans Brons, Jan Pikkemaat en Hans Siebum en wordt nog steeds voortgezet. Inmiddels is de groep aangevuld met Lizette Velthuis. Ook is er een bijdrage geweest van Anton Versteeg.

Zoek een Ootmarsumer

Dit heeft geresulteerd in een zoekprogramma, waarmee elke inwoner van Ootmarsum waarvan een akte (geboorte, huwelijk of overlijden) aanwezig is sinds het ontstaan van de Burgerlijke stand in 1811, gevonden kan worden. Het zoeken wordt wel beperkt door de privacy wetgeving, waardoor recente gegevens nog niet beschikbaar mogen worden gesteld.

Aktes

Voorbeeld scan geboorteakteVan elke akte is zowel een samenvatting aanwezig, als een afbeelding van de originele akte, waarop ook ingezoomd kan worden.

Het werk is nog niet helemaal klaar: van een groot deel van de akten moeten de onderlinge relaties nog worden aangebracht, zodat het doorzoeken van families erg eenvoudig wordt gemaakt. Voorlopig kunt u wel tekstueel zoeken, op geleide van voor- achternaam en eventueel beroep of register.

Zoekpagina

De koppeling naar de zoekpagina vindt u hier. Wilt u meteen een voorbeeld van een zoekresultaat? Via deze link zoekt u direct naar de familie Frowijn, waarvan bovenstaande foto te vinden is elders op deze website.

Stamkaarten

Stamkaart Gerhardus Hermannus Johannes BloemenVan elke persoon in de Genealogische database wordt een stamkaart bijgehouden. Hierop worden de gegevens van elke persoon bijgehouden. Bijvoorbeeld die van Gerhard Bloemen . Hierop zijn de kinderen uit zijn huwelijk met Johanna Maria Minke te vinden, maar ook zijn ouders en grootouders.

Deze koppelingen worden in de komende maanden ook aangebracht voor alle geborenen in Ootmarsum, maar u zult begrijpen dat dit nog wel wat inspanning van de werkgroep vereist…. Dus wat dat betreft nog even geduld, maar neus gerust rond in deze Genealogische Database!

Zoek een Ootmarsumer