Jaarboek Heemkunde 2018 zoekt de grenzen op

De 35e jaargang van het Jaarboek van de Heemkunde Vereniging Ootmarsum en omstreken ligt inmiddels bij de drukker. De vierkoppige redactie, bestaande uit Marlou Raatgerink, Ine Hulsman, Gerard Hassink en Peter Baanstra, is de afgelopen maanden bezig geweest met verzamelen, schrijven en redigeren. Vervolgens zorgt Jan Raatgerink voor de opmaak.

Het is opnieuw een zeer gevarieerd boekwerk geworden met onder meer verhalen buiten de grenzen van Nederland. De redactie heeft deze keer echt letterlijk de grenzen opgezocht. Verrassende bijdragen vormen, zoals gebruikelijk, een belangrijk onderdeel van de inhoud van het boek. Uiteraard is er aandacht voor de verschillende werkgroepen binnen de Heemkunde en hebben vaste schrijvers hun interessante verhalen met veel plezier afgestaan voor dit 35e Jaarboek. De afsluitende kroniek geeft een goed beeld van de gebeurtenissen in het afgelopen kalenderjaar in Ootmarsum.

De presentatie en de uitreiking van het eerste exemplaar aan een bekend persoon is op vrijdag 16 februari voor genodigden en vindt plaats in Gasterij Oatmössche. Vervolgens is het Jaarboek te koop bij Jos en Sylvia Brummelhuis en in de museumshop van het Openluchtmuseum Ootmarsum.

Jaarboek Heemkunde 2018 zoekt de grenzen op