Jeugdnatuurclub wegwijs in de wereld van metaaldetectie

Jeugdnatuurclub wegwijs in de wereld van metaaldetectie

Een tijdje geleden nam Robert Westerhof van de jeugdnatuurclub contact op met onze werkgroep om eens een middag te spenderen op het gebied van metaaldetectie.

Een geweldig initiatief  want voor de jongeren is het immers reuze spannend om te zoeken naar oude voorwerpen met de metaaldetector.

Donderdag 29 maart was het dan zo ver en werden de leden thuis ontvangen bij Gerben ten Buuren.

Samen met collega zoeker Martin van der Beek hebben we de kinderen de kneepjes van het vak bij gebracht. Zo hebben we o.a. de werking van een metaaldetector uitgelegd, op welke plekken je het beste kunt zoeken en uiteraard de regelgeving omtrent het zoeken met een detector.  Op internet is de site http://www.topotijdreis.nl/ een handige tool als je wilt weten waar vroeger de oude es gronden lagen of hoe de wegen liepen zo’n 100 jaar geleden.

Geweldig om te zien dat de leden uiterst geïnteresseerd waren!

 

 

Na het showen van diverse vondsten vergaard in de afgelopen jaren was de jeugd klaar om het veld in te gaan. In de buurt van de waterzuivering hebben we vervolgens een uurtje gespeurd naar oude voorwerpen. Helaas kwamen er geen top vondsten tevoorschijn maar gezien de spanning op de gezichten hebben ze er erg van genoten en daar gaat het om!

 

             

 

Jeugdnatuurclub wegwijs in de wereld van metaaldetectie