Jeugd Natuurclub zorgt voor kleur

Jeugd Natuurclub zorgt voor kleur: Bloemperkjes inzaaienJeugd Natuurclub zorgt voor, fleur kleur en geur met Vlinderhoek en bloemenlint

Jeugd Natuurclub zorgt voor kleurMaar liefst 22 leden van de Jeugd Natuurclub waren op de warmste 19e april ooit druk in de weer om te zorgen voor fleur, kleur en geur op meerdere plekken in Ootmarsum. In het prachtig gerenoveerde park tegenover de school komt een vlinderhoek. Tuinarchitect en natuurliefhebber Jos Heerink zorgde voor drie bijenbomen, vlinderstruiken en de Gelderse Rozen. Bloemenlint en VlinderhoekAan de Natuurclubleden vertelde Jos dat het van groot belang is voor met name wilde bijen en vlinders om deze planten en bomen te poten.

Zelf hadden de clubleden een aantal maanden geleden een bezoek gebracht aan een imker en met deze ervaring wisten ze nog op heel veel vragen het goede antwoord te geven.

Bloemperkjes inzaaienNa deze uitleg reisde het gezelschap verder naar de Alleeweg waar een strook grond klaar lag om ingezaaid te worden. Met meer dan 45 soorten moet het daar een fraai bloemenlint worden met fleur, kleur en geur en ook dat trekt insecten, die van levensbelang zijn voor een goede harmonie in de natuur.

Bloemperkjes inzaaien

Harry Wolbers en Ben Heerink deelden de bakjes met zaad uit, waarna de kinderen ieder een stukje inzaaiden. Aan de rand van dit bloemenlint is ook nog een strook ingezaaid met allerlei soorten zonnebloemen van hoog tot laag. Bloemperkjes inzaaienOp deze wijze dragen de leden van de Jeugd Natuurclub bij aan het fraaier maken van stukjes Ootmarsum en leren ze de natuur steeds beter kennen.

Bloemperkjes inzaaien

Eindresultaat

Bloemperkjes AlleewegBloemperkjes AlleewegDeze zomer zal het resultaat van het inzaaien weer te zien zijn en kunnen we genieten van prachtig bloeiende perkjes waar de vlinders rondfladderen en het gonzen van bijen weer te horen zal zijn.

Sponsoring

Uitreking Rabobank coöperatiefonds chequeDe Rabobank heeft de activiteiten van de Jeugdnatuurclub afgelopen jaar gesponsord met een geldbedrag van €1500. Dit jaar hebben we uw steun daarbij Rabobank Clubkas Campagnenodig. Als klant van de Rabobank kunt u nu zelf kiezen aan welk doel het sponsorgeld wordt besteed en dus is uw stem geld waard! Breng uw stem uit op de Heemkunde Ootmarsum om o.a. het werk van de Jeugdnatuurclub te steunen.

Door te klikken op het logo van de Rabobank Clubkas Campagne, komt u op de pagina met meer uitleg over deze campagne. Van de Rabobank ontvangt u per post een inlogcode en instructies.

Tekst en foto’s: Peter Baanstra en Herman Steigstra

Jeugd Natuurclub zorgt voor kleur