Jeugd creëert natuur op papier

Jeugd creëert natuur op papierDe Jeugdnatuurclub uit Ootmarsum is na de vakantie weer voor het eerst op pad geweest. Onder heerlijke weersomstandigheden trokken de kinderen onder begeleiding naar buiten en fietsten ze naar de Waterzuivering aan de Wiemselweg. Daarachter is voor wat betreft de natuur veel te zien. Dit keer gingen ze op pad om materialen uit de natuur te zoeken en daarvan een natuurwerkstuk te maken. Ze mochten van alles gebruiken, waaronder bloemen, besjes, bladeren, takjes en wat ze ook maar zagen. De resultaten waren fantastisch en dat kwam ook doordat ze naar elkaars creaties keken en dat bracht hen weer op nieuwe ideeën. Eén van de jongens maakte een graf en zorgde voor bijzondere versieringen.

De begeleiding vormde de jury en na rijp beraad kregen drie Jeugdnatuurclubleden de eerste plaats en de andere acht eindigden op de tweede. De beloning bestond uit spekjes en bij het verorberen leken ze allemaal wel de eerste prijs te hebben.

De Jeugdnatuurclub beleefde een geslaagde middag met dank aan de beide moeders voor de begeleiding.

Groet,
Fons Temmink en Harry Wolbers