Jeugdnatuurclub op avontuur in het Springendal

Jeugdnatuurclub op avontuur in het SpringendalLeden Jeugdnatuurclub: “Wat is er ongelooflijk veel te vinden en te doen in de natuur

De Jeugdnatuurclub Ootmarsum heeft een bezoek gebracht aan Staatsbosbeheer en het Springendal. De 13 aanwezige jongens (waar blijven de meisjes?) kenden een zeer interessante, maar ook vermoeiende middag, want er valt ongelooflijk veel te zien en te vinden in de natuur.

Boswachter Irene van der Linde zorgde er voor dat de Jeugdnatuurclubleden een leerzame doe-middag voorgeschoteld kregen. Op het kantoor van Staatsbosbeheer bleek Irene van alles meegebracht te hebben uit de natuur.
Vol aandacht kregen de jonge natuurliefhebbers uitleg over botjes, braakballen, geweitjes en veertjes. Daarna was het tijd om de natuur zelf te verkennen en op stap te gaan naar het onland om sporen te zoeken van dieren en vogels. Van alles werd er gevonden, uitwerpselen, boomgaten van de specht, ligplaatsen van ree en ook botje en veertjes.

Daar bleef het niet bij, want er moest ook gewerkt worden. De Jeugdnatuurclubleden konden vervolgens hun energie kwijt bij het verwijderen van overtollig opslag. Natuurlijk konden ze beschikken over goed gereedschap en daar gingen de stoere jongens vol enthousiasme mee aan het werk. Met beugelzagen en knipscharen werd er heel wat hout gesnoeid. Na al het hout netjes opgepakt te hebben, liep de groep weer moe maar zeer voldaan terug naar het SBB kantoor.

Irene, ontzettend bedankt voor deze leerzame en fantastische middag op het mooie Springendal.

Groet Freddy Mensink , Harry Wolbers

Jeugdnatuurclub op avontuur in het Springendal