Dinkel rode draad bij donateursavond

Donateursavond Dinkel
Op donderdagavond 1 november heeft vereniging de jaarlijkse donateursavond gehouden bij Gasterij Oatmössche.Jan van der Geest Jan van der Geest presenteerde hier zijn prachtige film over de Dinkel. Hij nam ons mee vanaf de oorsprong van de rivier in Holtwick tot aan Neuenhaus, de plaats waar de Dinkel uitmondt in de Overijsselse Vecht.

DinkelAls een nietig smal stroompje begint de Dinkel in Holtwick, een klein plaatsje in Duitsland. Hij volgde met zijn camera het meanderende riviertje en bezocht alle leuke dorpjes die zich langs de Dinkel bevinden. Langzaam zagen wij dit beekje aanwassen tot een riviertje, dat hier en daar tot een meer aangroeide: de “Dinkelsee”.

DinkelIn prachtige sfeerbeelden werden de 93 km lange rivier gevangen en sfeervol van commentaar voorzien door Jan van der Geest. Onderweg passeert de Dinkel tweemaal de Nederlands-Duitse grens. Vele plaatsen zoals Gronau, Losser, De Lutte en Denekamp kregen onderweg een bezoekje van Jan. Daarbij werden rondleidingen gehouden door baksteenfabrieken, kerken en het planetarium in Lattrop. De textielindustrie met de markante fabrieksgebouwen was een tweede rode draad door de film.

Ademloos werd de film bekeken door de leden en donateurs van de vereniging, die de zeer geslaagde avond mochten afsluiten met het zingen van het Ootmarsumse volkslied “Oatmössche” onder begeleiding van zeer sfeervolle beelden.

Donateursavond DinkelJan van der Geest werkt intussen aan een nieuwe film over het Springendal, het Mosbeekdal en de ruilverkaveling die het landschap mede heeft bepaald. De première van deze ongetwijfeld ook weer boeiende film zal dit voorjaar plaats vinden. Leden en donateurs van onze vereniging zijn hierbij van harte uitgenodigd. Deze première zal plaatsvinden in het voorjaar in Ootmarsum.

Dinkel rode draad bij donateursavond