Filmavond 2018

Filmavond 2018

Op donderdagavond 13 december is de jaarlijkse filmavond gehouden in hotel-restaurant Van der Maas. De foto- en filmwerkgroep, onder leiding van Ben en Jan Raatgerink, had weer een leuk programma samengesteld. Dit keer werden 4 films uit de oude doos vertoond. De belangstelling was zo groot, dat de zaal bijna te klein was: ook niet-leden vonden de weg naar deze altijd boeiende avond.

Rabobank promotie film

De eerste film was een promotiefilm van de Rabobank uit 1978. Oud-Ootmarsummer Henk van Mierlo was de maker van deze film, waarin veel Ootmarsummers voorbij kwamen wandelen. Het neefje van de bankdirecteur maakte kennis met alle diensten van de bank en wist uiteindelijk zelfs een bankoverval te voorkomen.

VVV promotiefilmVVV promotiefilm

De tweede film is vervaardigd door de VVV en stamt uit 1960. Het laat allerlei traditionele gebruiken uit Ootmarsum zien en ook hier komen weer veel oud-gedienden voorbij. Onderwerpen als paashout halen, paasvuur en de  brooduitdeling in de Ageler Es kwamen leuk in beeld.

Luttikhuis

Na de pauze kregen we een kijkje in de nieuwe woning van Jan en Wil Luttikhuis, die deze in 1973 aan het Kerkplein betrokken. Traditioneel vond dan het “Vuurbeuten” plaats, waarbij de noabervrouwen het eerste vuur aanleggen. Ook in deze film weer veel bekende Ootmarsummers, waaronder Ton Schulten, die vanaf het projectscherm uitzicht had op zijn eigen werk!

Siepelmarkt 1999Siepelmarkt

De laatste film ging over de Siepelmarkt van 1999. Allerlei ambachten die daar gedemonstreerd werden, werden in deze film in het zonnetje gezet: klompen, sigaren en rieten manden maken.Siepelmarkt 1999

En natuurlijk was er het naspelen van een traditionele bruiloft met ook hier weer bekende Ootmarsummers in de hoofdrollen.

Het was weer een geslaagde avond en we zijn benieuwd wat er voor het volgend jaar op het programma staat!

Filmavond 2018