Natuurstudiegroep zet het nieuwe jaar 2019 gezellig in

Natuurstudiegroep zet het nieuwe jaar 2019 gezellig in: tijger spin 2018Op 12 januari kwamen, intussen traditie getrouw, leden van de natuurstudiegroep bijeen op Hoeve Springendal in Hezingen, om de jaarlijkse natuurfilm van Harrie Wolbers te zien.

Harrie WolbersOok waren enkele nauwbetrokkenen uitgenodigd, denkend aan gespecialiseerde gidsen waar we wel eens een beroep op mogen doen.

De natuurstudiegroep is een werkgroep van de Heemkunde Ootmarsum. Deze groep gaat maandelijks op pad om vooral wilde flora, te inventariseren in natuurgebieden rondom Ootmarsum. De camera is hierbij onontbeerlijk.

Zaal is geboeidEr worden dan ook prachtige foto’s gemaakt, vooral door Harrie Wolbers.
Dat mogen naast foto’s van wilde planten ook plaatjes zijn van alles wat er kruipt of rondfladdert.

Vlinders, libellen of waterjuffers, al zitten ze maar even stil, Harrie schiet er prachtige foto’s van. Hiermee wordt de jaarlijkse film samengesteld, voorzien van prachtige muziek.
Hiernaar te mogen kijken, is alleen maar genieten.

Het bijzondere is dat Harrie ook alle namen weet van hetgeen er getoond wordt!

Met deze mooie ochtend is de start gemaakt voor het komende jaar. Een jaar waarin we met verwondering, weer veel moois mogen zien in de natuur.

Rupsen vechten op laatste hap

Tevens wordt belangrijk werk gedaan door te inventariseren en te noteren, wat er zoal groeit en bloeit in dit prachtige stukje Twente.

Elise Leeuwenkuijl, lid van de natuurstudie groep.
Ootmarsum.

Achter de WiemselWat zien we

Natuurstudiegroep zet het nieuwe jaar 2019 gezellig in