De Jeugdnatuurclub wordt getest!

De Jeugdnatuurclub wordt getestDeze keer waren er 15 deelnemers, waaronder ook 3 meisjes uit Agelo. Erg leuk dat er ook kinderen aansluiten die buiten Ootmarsum wonen!

Meisjes AgeloDe jongens en meisjes van de Jeugdnatuurclub werden deze keer uitgedaagd om mee te doen aan een natuurkennisquiz. Harry Wolbers liet de kinderen vele bloemsoorten, vlinders, libellen en juffers zien en kon er veel over vertellen. Daarna konden 15 leden van de JNC zich opmaken voor een concentratieinteractieve Kahoot-quiz. Via een Chromebook of iPad konden de kinderen inloggen voor de quiz die op het touchscreen werd getoond. Er werden creatieve en verrassende bijnamen bedacht die op het grote scherm getoond werden. Het enthousiasme was er, en de spanning was soms te snijden. De begeleiders vonden het heel erg knap wat de kinderen hadden onthouden. Vele vragen werden dan ook goed beantwoord.

Hoe sneller je de vragen kon beantwoorden des te meer punten je kon halen.

winnaar onderdeelDe eerste quiz werd uiteindelijk gewonnen door Marnix Rietman!

Na deze eerste vragenronde kregen de kinderen uitleg over de Nationale tuinvogeltelling die op 25,26 & 27 januari plaats zal vinden. Door je postcode in te toetsen op de website, kon je mooi zien welke vogels er vorig jaar in Ootmarsum waren gezien.

Daarna werden de meest algemene tuinvogels soorten besproken en leuke vogel-weetjes uitgewisseld. Ook kregen de kinderen tips hoe je meer vogels in je tuin kunt krijgen.
Vervolgens werd de tweede Kahoot-quiz gespeeld. Ook nu was het weer een spannende strijd! Het lukt Robin Peters om hier de eerste plaats te halen!

quizAls laatste werd er een vogelweetjesquiz afgenomen. Tot het laatst toe werd het bij deze quiz zeer spannend! Ties Koldemeule lag een behoorlijke tijd aan kop. Maar helaas door de spanning beantwoorde hij de laatste vraag fout. Hierdoor kon Duuk Boerrigter er met de winst vandoor gaan!

de drie winnaars

Alle winnaars kregen een pinda-netje om de komende tijd de vogels rondom hun huis te lokken zodat ze hopelijk vele vogelsoorten kunnen verleiden naar hun tuinen.

Alle kinderen die er vandaag waren, gaan meedoen met de Nationale vogeltuintelling. We hopen dat er veel meer ouders en kinderen mee gaan doen aan de tuinvogeltelling. Deelnemen is erg eenvoudig.

Ga naar https://www.tuinvogeltelling.nl/meedoen . Vul je naam en mailadres in en je kunt aan de slag. In het weekeinde van 25 t/m 27 januari tel je een half uurtje de vogels rondom je huis. We zijn als Jeugdnatuurclub erg benieuwd hoeveel vogels er geteld gaan worden in en om Ootmarsum!

De resultaten van de telling van vorig jaar kun je bekijken op https://www.tuinvogeltelling.nl/resultaten/landelijk . Hieronder staat een voorbeeld voor de telresultaten van Ootmarsum zelf.

top 10 tuinvogels Ootmarsum 2018

De Jeugdnatuurclub wordt getest!