Jeugdnatuurclub wijkt uit naar Kristalbad

Jeugdnatuurclub wijkt uit naar KristalbadIn de planning stond dat de Jeugdnatuurclub Ootmarsum een bezoek zou brengen aan het kantoor van Staatsbosbeheer aan de Hooidijk. Een middag met het pluizen van braakballen en een presentatie over het retentiegebiedSpringendal stond er op de agenda. Door ziekte van boswachter Irene kon dat niet doorgaan. En dus moest de leiding op zoek naar een alternatief. Door het stralende en zelfs al wat lenteachtige weer koos men voor het retentiegebied Kristalbad tussen Hengelo en Enschede. Dit natuurgebied dankt zijn naam aan het zwembad in Hengelo met de naam ‘Kristalbad’.

kuifeenden en tafeleendenHet is een zeer vogelrijk gebied met vele soorten watervogels. Ook staan aan weerszijden van het gebied uitkijktorens. De meeste van de Jeugdnatuurclubleden waren hier nog nooit geweest en ze zaten bijna direct boven in de uitkijktoren. Vanaf dat punt hadden ze een prachtig uitzicht over het gebied.

roerdompVeel watervogels waren er te zien, maar de krent in de pap, in dit geval de krent in het water, was toch wel een tussen het riet verscholen Roerdomp.

Deze vogel heeft namelijk een geweldige schutkleur en dan moet je echt goed kijken en geduld hebben om deze te vinden.

KristalbadZo is de Jeugdnatuurclub met de leiding rondom het hele gebied gelopen en dat nam ongeveer een uurtje in beslag neemt.

Een mooie middag en met het mooie weer had niemand daar spijt van.

Met vriendelijke groet
Ben Heerink , Fons Temmink , Harry Wolbers en twee moeders