Presentatie Jaarboek 2019

Het nieuwe jaarboek van de Vereniging Heemkunde Ootmarsum is klaar. Alle reden dus om een avond te plannen om het boekwerk te kunnen presenteren. Dankzij een keur aan schrijvers en fotografen heeft de vijfkoppige redactie weer een gevarieerd jaarboek kunnen samenstellen.

Verschillende werkgroepen van de heemkunde hebben hun bijdrage aangeleverd, evenals een aantal ‘vaste’ schrijvers. Bekende onderdelen als ’t Pröätke en de Kroniek hebben een plek gevonden. Maar er zijn ook verrassende bijdragen van ‘nieuwe’ schrijvers, die het jaarboek, samen met de andere verhalen, tot een levendig geheel maken.

Het is trouwens het laatste jaarboek voor Marlou Raatgerink, want na 26 jaar wil ze de pen als redactielid doorgeven. Meerdere jaren heeft ze als coördinator van de redactie de kar getrokken en gestalte gegeven aan het tot stand komen van dit jaarlijks terugkerende boekwerk van de heemkunde. Ze is een stimulerende factor binnen de redactie, maar ook naar de schrijvers toe.

Tijdens de presentatie van het jaarboek zal ze voor de laatste keer de introductie verzorgen. Op woensdag 13 februari is het zover. Dan ziet het Jaarboek 2019 het levenslicht in Gasterij Oatmössche. Voor genodigden staat vanaf 19.45 uur de koffie klaar en om 20.00 uur begint de avond, waarbij het eerste exemplaar uitgereikt wordt aan iemand, die veel voor Ootmarsum en haar omgeving heeft betekend.

Vanaf 14 februari, Valentijnsdag, is het jaarboek te koop bij Jos Brummelhuis en in de winkel van het Openluchtmuseum.

Presentatie Jaarboek 2019