Op zoek naar de nachtegaal

Voor de 25ste keer op zoek naar de nachtegaal.

Zouden ze inmiddels zijn teruggekeerd van hun winterverblijven in warmere oorden?
Trouwens….. zouden ze überhaupt nog terug keren in N.O. Twente?
Maandag 13 mei a.s. hopen we het antwoord te krijgen !
Op zoek naar de nachtegaal 2019In samenwerking met de Stichting Natuur en Milieu organiseert de Vogelwerkgroep van de Vereniging Heemkunde Ootmarsum haar jaarlijkse fietstocht, welke in Ootmarsum bekendheid heeft gekregen onder de naam “de nacht van de nachtegaal” .
Vooral in de eerste jaren van de fietstocht kon zijn kenmerkende gezang veelvuldig worden gehoord en werd deze tijdens de “zoektocht” vaak afgewisseld met de bekende tonen van de wielewaal en de koekoek, o.a. langs het Kanaal Almelo-Nordhorn.
Echter vanwege een sterke vermindering van het aantal nachtegalen in de omgeving, is het maar zeer de vraag of het in dit jubileumjaar wel lukt om z’n onnavolgbare riedeltjes te kunnen beluisteren.

De diversiteit van vogels, die ook dit jaar ongetwijfeld weer te zien en te horen zijn, afgewisseld met de schoonheid van de natuur en de bijzondere waarnemingen onderweg, zorgen vast en zeker weer voor een leuke en hopelijk verrassende avond.
Enkele leden van de Vogelwerkgroep en de Stichting Natuur en Milieu zullen wederom veel informatie geven over alles wat er te zien en te horen is onderweg.
Kortom: zeer de moeite waard voor elke natuurliefhebber van jong tot oud en…gratis !
Vertrek per fiets: om 19.30 uur vanaf het Appellaantje te Ootmarsum.
En dan maar hopen op: mooi weer en…. wie weet de nachtegaal.

Ootmarsum: mei 2019

Op zoek naar de nachtegaal