Jeugdnatuurclub op bezoek bij de bij

Jeugdnatuurclub op bezoek bij de bijTien kinderen van de Jeugdnatuurclub Ootmarsum zijn veel te weten gekomen over bijen. Op het terrein van het Openluchtmuseum is een prachtige bijenstal gebouwd waar veel bijenkasten staan. Imker Ben Heerink wist heel veel te vertellen over deze insecten.

Wat de jonge natuurliefhebbers geleerd hebben is hoe nuttig bijen zijn voor ons voortbestaan en dat we helemaal niet bang hoeven te zijn dat ze altijd steken. Als je rustig blijft en je zelf goed beschermd is de kans heel klein dat je gestoken wordt. De kinderen mochten de beschermende kleding zelf ook passen. Voor de Jeugdnatuurclubleden was het een mooie ervaring om bijen van zo dichtbij te zien en te horen en wat het werk van een imker inhoudt.

Daarna hebben de jeugdleden op het Los Hoes ook gekeken naar de nestkasten die de Vogelwerkgroep Ootmarsum een aantal jaren geleden daar heeft opgehangen.

In een aantal kasten waren de jongen al uitgevlogen. Een paar kasten waren niet bezet.

De groep vond 3 kasten waar nog jonge koolmezen in zaten. Het hoogste aantal van deze soort was 4. In 2 nestkasten troffen de jongeren jonge pimpelmezen aan. Het hoogste aantal van deze soort betrof 10.

Één nestkast was bezet door een boomklever. Dat nest viel meteen op doordat deze soort zijn opening met een soort leemlaag op maat maakt. Ook waren er een tweetal nestkasten waar de koolmees met de tweede leg was begonnen. Hier was inmiddels het eerste ei weer gelegd!

Jeugdnatuurclub op bezoek bij de bij