Geschiedenis van Ootmarsum

Geschiedenis van OotmarsumIn 2011 is een 50-tal verhalen geschreven, die samen de geschiedenis van Ootmarsum in beeld brengen. Deze geschiedenis begint met de vuistbijlen die in Ootmarsum gevonden zijn en ca. 130.000 jaar oud zijn. Elk van deze 50 verhalen beschrijft een episode uit de geschiedenis, die wordt geïllustreerd met vele foto’s.

Boekwerk

De verhalen zijn destijds gebundeld in een boekwerk, dat bij alle Ootmarsummers is bezorgd: “De Canon van Ootmarsum“. Ook zijn deze verhalen als Canon gepubliceerd op de website www.entoen.nu , waar ook vele andere canons te vinden zijn.

Website

Jan Hendrik van BeverfordeOp onze eigen website staan inmiddels dezelfde verhalen, maar hier gekoppeld aan de de personen die hierin genoemd worden. Bijvoorbeeld de families Dröghoorn, Van Beverforde en Cramer. Zo ontstaat een levend verhaal, waar de verbanden tussen en binnen families makkelijk gevonden kunnen worden. De Canon en meer informatie hierover vindt u op deze pagina.

Geschiedenis van Ootmarsum