Jeugdnatuurclub knutselt met natuur

Jeugdnatuurclub knutselt met natuurVandaag was weer de eerste natuurdag na de vakantie van de jeugdnatuurclub.

Wij zijn naar Kanaal Almelo – Nordhorn gefietst en zijn bij Achter de Voort in Agelo geweest.

Jeugdnatuurclub werkstuk 2Hier mochten de kinderen een werkstuk maken van bloemen, bessen, planten en eigenlijk alles wat voorhanden was op een groot stuk papier. Er ontstonden al gauw de mooiste creaties en ze werden nog mooier toen ze hoorden dat er prijzen te verdienen waren.

Jeugdnatuurclub Ben SeigerMaar de leiders hadden nog een verrassing in petto, namelijk want niemand minder dan de kunstenaar Bernard Seiger was gevraagd om te jureren. “Ach” zei hij “voor mij zijn alle kinderen winnaars, ik kan en wil eigenlijk geen keuze maken”.

Maar het moest van de leiding, de prijzen moesten verdeeld worden. De eerste prijs was dan toch voor Robin de tweede voor Stan en de derde voor Guusje.

Tja en van hard werken krijg je honger. Een zak met spekjes was dus ook in een mum van tijd leeg.

Jeugdnatuurclub Ben SeigerNa alles weer netjes opgeruimd te hebben mochten wij nog een kijkje nemen in het atelier van Bernard. Wat een mooie kunstwerken maakt hij toch. Bernard vertelde van alles over zijn werk, de kinderen genoten ervan.

Na afscheid te hebben genomen, fietsten wij weer terug naar de school.

Jeugdnatuurclub Ben SeigerEen leuke middag en als er nog kinderen in de toekomst mee willen, jullie zijn van harte welkom.

Opgave bij Robert Westerhof

Met vriendelijke groeten,