75 jaar vrijheid

Een bijzondere donateursavond Heemkunde Ootmarsum

75 jaar vrijheidVolgend jaar, 2020, is het 75 jaar geleden, dat er veel gebeurde in Nederland. Op 4 april 1945 eindigde de 2e wereldoorlog in Ootmarsum. 75 jaar vrijheid in Nederland, wie had het durven dromen. Wie weet wat vrijheid betekent? En wie kan nog terugkijken op die nare periode 1940-45, de oorlogsjaren? 75 jaar herwonnen vrijheid, velen weten niet anders.

De Vereniging Heemkunde Ootmarsum en omstreken vindt het ook belangrijk om het verleden door te geven aan volgende generaties en te laten zien en horen hoe belangrijk vrijheid is. De donateursavond 2019 op 17 oktober as staat dan ook geheel in het teken van Oorlog & Bevrijding en kent drie onderdelen:

The making of…….van de publicatie Oorlogsslachtoffers van Ootmarsum

Op 3 april 2020 zal deze co-productie van Heemkunde/BMS het licht zien. Fons Temmink neemt het publiek alvast mee in hoe dit boek tot stand is gekomen en zal over twee van de 95 oorlogsslachtoffers vertellen. Het is diezelfde avond mogelijk om alvast een exemplaar te bestellen,

Kennis maken met de organisatie 75 jaar vrijheid

Het kersverse bestuur van 75 jaar vrijheid Ootmarsum wil met jong en oud herdenken, vieren en koesteren. Een aantal mensen van deze organisatie zal ons meenemen in hun plannen voor vier bijzondere dagen in 2020: 4 april (Bevrijding van Ootmarsum), 27 april (Koningsdag), 4 mei (Dodenherdenking) en 5 mei (Bevrijdingsdag). Vier dagen met elk een eigen verhaal, toen en nu. Veel verenigingen doen mee. Maar een ieder kan een steentje bijdragen. Het publiek zal horen op welk manier dat kan.

Tipje van de sluier….de Springendalbaby

José Temmink zal binnenkort het resultaat publiceren van haar onderzoek naar de Springendalbaby. Ze is bereid een tipje van de sluier te lichten.

Het wordt zeker weten een bijzondere donateursavond! Deze vindt plaats op donderdagavond 17 oktober 2019 in Hotel van der Maas. Zaal open om 19:45 uur. Start van de avond is om 20:00 uur.

75 jaar vrijheid