Presentatie Jaarboek 2020

Presentatie-jaarboek-2020Jan Raatgerink ontvangt eerste jaarboek Heemkunde 2020

Het eerste exemplaar van het 37e jaarboek van de Vereniging Heemkunde Ootmarsum en omgeving is tijdens de Presentatie Jaarboek 2020 uitgereikt aan Jan Raatgerink. Vorig jaar ontving zijn vrouw Marlou het eerste exemplaar, omdat zij als kartrekker afscheid nam van de redactie van het jaarboek. Maar ook Jan Raatgerink heeft aangegeven om te stoppen. Hij heeft 25 jaar lang de opmaak van het jaarboek verzorgd.

Presentatie jaarboek 2020De laatste jaren deed Jan dat met Mrieke Peters, die dan ook zijn opvolger wordt.
Op de goed bezochte avond in Gasterij Oatmössche, waar het jaarboek werd gepresenteerd, werd Jan Raatgerink toegesproken door Gerard Hassink en voorzitter Nettie Aarnink.

Laatstgenoemde ging in op het werk ‘achter schermen’ van Jan Raatgerink. “Ieder jaar weer lijkt het jaarboek mooier te worden en dat heeft zeer zeker met de opmaak te maken.

Ooit was het allemaal nog zwart wit, maar nu is het inmiddels in full colour en ziet het boekwerk er piekfijn uit. Dat is voor een groot deel ook aan jou te danken. Je bent consciëntieus, betrokken en een vakman.

De laatste jaren heb je Mrieke als metgezel en samen hebben jullie er steeds iets heel moois van gemaakt. Als bestuur van de Heemkunde zijn we niet alleen blij, maar ook trots op deze mensen.

Presentatie jaarboek 2020Tijdens de geanimeerde bijeenkomst lichtte Ine Hulsman een tip op van de inhoud van het Jaarboek. Het wekte gespannen reacties op en in de pauze konden de aanwezigen zelf een kijkje nemen in deze 37e editie van het jaarboek.

Presentatie jaarboek 2020Culturele helft

Na de pauze droeg Hans Oude Breuil op prachtige wijze twee gedichten voor, waaronder één van de Neuenhaus dochter Sauvagerd, die vorig jaar tijdens het 650 jarig bestaan van deze Duitse noabergemeente postuum in het zonnetje werd gezet. In de zaal kon je een speld horen vallen tijdens deze voordracht.

Nettie AarninkDe afsluiting van de avond was voor de Heemkunde voorzitter Nettie Aarnink. Zij noemde de presentatie van het jaarboek het hoogtepunt van het Heemkundejaar. “De redactie kan niet zonder kopij en schrijvers kunnen niet zonder een redactie. Het is dus opnieuw een prachtige wisselwerking geworden. Het resultaat is er en daar mogen we u tegen zeggen. Een zeer gevarieerd jaarboek dat met het jaar mooier wordt. Petje af en dus de complimenten voor iedereen, die daar een steentje aan bij heeft gedragen” zijn de lovende woorden van de voorzitter.

Publiek presentatie jaarboek 2020
Foto’s: Caspar Kouijzer en Herman Steigstra

Presentatie Jaarboek 2020