Wie Woonde Waar verbeterd

Wie Woonde Waar verbeterd

Na een half jaar begint het aantal adressen met (historische) foto’s (Wie Woonde Waar) flink te groeien! Er zitten inmiddels enkele duizenden foto’s in het bestand en in samenwerking met de Ben Morshuis Stichting groeit dit nog steeds.

Layout

De ervaring met deze pagina leerde dat het bladeren door de foto’s en straten niet voor iedereen als vanzelfsprekend was. Daarom zijn deze pagina’s nu aangepast, waardoor de foto een prominentere rol heeft gekregen. ook het uitvergroten is makkelijker: klik op de foto en hij wordt in maximale grootte getoond. Ook de kleine knoppen boven de foto zijn vervangen door een duidelijk menu, dat getoond wordt door op het menu knopje rechtsboven de foto te klikken. Ook is daar een koppeling naar een aparte zoek pagina.

Google

Het is niet echt nodig om te zoeken via de zoekpagina. Ook Google kent de weg op onze website. Door bijvoorbeeld in Google in te tikken: “ganzenmarkt ootmarsum wientjes“, wordt automatisch de pagina met de foto uit 1938 van bakker Wientjes aan de Ganzenmarkt 25 gevonden.

Wilt u weten op welke adressen er verder informatie over Wientjes wordt gevonden, dan is het makkelijker om de zoekfunctie te gebruiken, door in het vak Naam de naam Wientjes in te voeren. Bijzonder is dat op de Grotestraat 28 de in Groningen geboren grootvader van Egidius Wientjes heeft gewoond. Onder elke foto staat een beschrijving.

Bladeren

Er kan op twee manieren “gebladerd” worden door de straten. Op de foto zelf staan links en rechts dubbele pijlen. Met deze knoppen gaat u naar de vorige respectievelijk volgende foto waarop het betreffende adres getoond wordt.

Tegen de linker en rechter zijkant van het scherm staan ook twee pijltjes. Daarmee bladert u naar het adres links respectievelijk rechts van dit adres. Dit laatste is ook mogelijk via het aanklikken van het menu rechtsboven. Daar is ook de mogelijkheid om “over te steken” of zelf een adres te kiezen uit de lijst.

Feedback

De Wie Woonde Waar database is een dynamische pagina en zal nooit af zijn. De vereniging voegt zelf foto’s en beschrijvingen toe, maar u kunt zelf ook bijdragen! Via het menu kiest u dan voor “Plaats een opmerking”, waarna u uw bijdrage of opmerking via een apart scherm door kunt geven.

De zoekpagina vindt u hier.

Wie Woonde Waar verbeterd