Schilderij Piet Kleinschmit

Schilderij Piet Kleinschmit

Schilderij Piet Kleinschmit - Elly Bökkers en Marian Hazewinkel
Elly Bökkers en Maria Hazewinkel met het doek van Kleinschmit op weg naar Poorten Frederik, 4 juni 2022

De vereniging Heemhuis Ootmarsum heeft zojuist een schilderij van de Ootmarsumse kunstschilder Piet Kleinschmit (1908-1953) aangeboden gekregen van Maria Hazewinkel. Maria is een dochter van elektricien Jozeph Buijvoets (1919-2000) uit Tubbergen.

Ze weet niet hoe haar vader in het bezit kwam van het schilderij. In ieder geval geschiedde dit toen Maria al wat ouder was.  Ze weet wel dat haar familie het een mooi schilderij vond. Waar het geschilderd is weet ze niet.

Schilderij Piet Kleinschmit - Nettie Aarnink, Hans Bolscher en Maria Hazewinkel
vlnr Nettie Aarnink, Hans Bolscher en Maria Hazewinkel met het zojuist overhandigde doek van Kleinschmit voor de niendeur van Poorten Frederik, 4 juni 2022

In 1985 is het schilderij onderdeel geweest van de tentoonstelling die Heemkunde Ootmarsum georganiseerd heeft rond de kunstschilder Piet Kleinschmit. In het boekje dat toen is samengesteld door de tentoonstellingscommissie is het schilderij ook opgenomen met als titel “Onbekend“!

Wat zou het mooi zijn wanneer er nu iemand is die de plek op het schilderij alsnog herkent. Laat het ons weten a.u.b.!

Schilderij Piet Kleinschmit